Registracija domene

ProBiz internet i marketing, Registracija domene, UmagDomena predstavlja ime, tj. adresu Vaše prezentacije na webu kako bi joj se moglo pristupiti. Postoji više vrsta domena i njiovih ekstenzija ( .com, .hr, .net, .org itd. ), ali važno je znati da je domena jedinstvena "adresa" i kao takva se registrira samo jednom i ne može biti više domena pod istim nazivom.

To je moguće samo u slučajevima gdje je možda slobodna ekstenzija - npr. ako je domena.com zauzeta, možda je slobodna pod imenom domena.hr  pa takvu možete zakupiti.

Registracija domene se obavlja kod određenih institucija i pod određenim uvjetima (koji nisu isti za sve domene).
Korisnik je pravna ili fizička osoba koja ostvaruje pravo na korištenje besplatne ili naplatne domene na određeno razdoblje, no korisnik domene nije i vlasnik domene jer istu ne može prodati niti s njome raspolagati kako to podrazumijeva vlasnički odnos.

Primjeri domena : .hr,  .com.hr,  .com,  .net,  .biz, .org, .eu, itd...

Preporučujemo Vam da osmislite efektno, jednostavno i lako pamtljivo ime domene (da posjetitelje povezuje baš sa Vama , izaberite ime Vaše tvrtke ili Vaš brend), jer ono može igrati veliku ulogu u privlačenju posjetitelja na Vaše web stranice.

Naravno, ako ne znate kako zakupiti domenu, rado ćemo pomoći i to napraviti u Vaše ime.