SEO optimizacija web stranica

SEO zapravo predstavlja proces poboljšanja vidljivosti (pozicije) Vaše web stranice u tražilicama,tj. rezultatima pretraživanja. SEO je skraćenica za Search Engine Optimization, što u prijevodu znači prilagođavanje ili optimizacija stranice za tražilice, a naglasak se nalazi na prilagođavanju za Google, kao najdominantnijeg u svijetu.

Ukoliko stranica po ključnim riječima nije na prvih max 2-3 stranica Google-a, velika je vjerojatnost da vlasnik takve stranice neće putem interneta niti dogovoriti neki posao. Glavni cilj je privući što više kvalitetnih posjetitelja sa internet tražilica, tj. onih posjetitelja kojima je Vaša stranica i namijenjena (a ne po svaku cijenu "navući"i što više bilo kakvih posjetitelja).

Kako to postići ? Odgovor na ovo pitanje nije tajna, i poznaju ga mnogi koji se bave izradom web stranica. Potrebno je napraviti slijedeće :

osnovnu optimizaciju sadržaja

analizu ključnih riječi

prijavu stranice na internet tražilice

unošenje ključnih riječi u meta tagove (Meta keywords)

unošenje opisnog sadržaja stranice (Meta description)

postaviti što više linkova prema Vašoj stranicivrlo je bitno vršiti stalna dodavanja i izmjene sadržaja

povećati broj posjeta stranice

Profesionalna SEO optimizacija | Optimizacija web stranice | ProBiz | Umag | Istra

Ovo djeluje vrlo jednostavno, ali, da li je to jednostavno i napraviti?

Uz pomoć optimizacije stranice, Vaša web stranica ima daleko veću šansu za najbolju poziciju na tražilicama za određenu ključnu riječ, a time stvarate veću mogućnost da Vas potencijalni posjetitelj i uoči. Što su ključne riječi?

Ključne riječi su ono što bi potencijalni kupac ili klijent mogao upisati u Google u potrazi za određenim proizvodom ili uslugom. Primjeri:

želim kupiti kožnu garnituru negdje u Puli i upisujem u Google kožne garniture pula

gradim ili renoviram kuću ili vikendicu negdje na zapadnoj obali Istre, i želim uz kuću staviti i bazen upisujem u Google gradnja bazena istra

želim urediti okućnicu i dvorište sa novim travnjakom i upisujem u Google uredjenje travnjaka istra

kao turista sam u Umagu, i želio bih negdje kupiti vino, ali ne znam koji vinari su sve u okolici, pa u Google upisujem  prodaja vina umag ili proizvodnja vina umag

imam kuću, vilu ili vikendicu u Istri i i želim znati tko se bavi održavanjem i čišćenjem nekretnina pa upisujem u Google održavanje nekretnina istra

stranac sam , gost u Istri, i zelio bih kusati autohtone istarske proizvode pa upisujem u google agroturizam istra

stranac sam , mozda prvi put gost u Istri, ronilac sam , i zelio bih pronaci ronilacki centar koji najvise odgovara mojim potrebama, a  o kojem mozda ovisi i podrucje Istre koje želim posjetiti, pa upisujem u google diving center istria

- itd., itd....

Navedeni primjeri su namjerno "tagirani" na veliko područje pretrage , tj. na cijelu Istru, a ta pretraga se može i geografski suziti na grad ukoliko nam je potrbna lokalna usluga ili tvrtka, gdje su rezultati još bolji

Stranice koje mi u ProBiz - u napravimo, imaju u sebi profesionalnu SEO optimizaciju, i mogućnost da svaku novu stranicu koju kroz naš CMS unesete, također na jednostavan način ( zbog već ugrađenog software-a ), jednostavno i profesionalno samostalno optimizirate po ključnim riječima u Google pretrazi.

Ako gornje primjere ključnih riječi i isprobate "uživo" na Google-u, uvidjet ćete da se na prvih 5 mjesta (ili prvoj stranici) nalaze stranice koje smo mi napravili (negdje se prije njih možda prikazuju neke druge stranice koje su označene sa ovim znakom AdWords/Oglas - to su stranice za koje vlasnici plaćaju, obično mjesečno, za Google AdWords kampanju)

Web stranice naših klijenata su za vrlo kratko vrijeme DOKAZANO došle na prvu stranicu pretrage, upravo zahvaljujući našem jedinstvenom pristupu SEO optimizacije.

Isto tako, već postojeće web stranice klijenata koje smo redizajnirali i optimizirali, već nakon 2 mjeseca su došle na prvu stranicu Google-a, bez nepotrebnih plaćanja, ponekad i preskupih, GoogleAdWords kampanja.

Mi u ProBiz-u smatramo da profesionalne SEO optimizirane stranice za Google ne moraju više biti skupe ( neke tvrtke za optimizaciju tu uslugu naplaćuju od 300 Kn pa do čak 3.000 Kn mjesečno ), a isti iznosi se kreću i za GoogleAdWords kampanje.

Naša SEO optimizacija može uštedjeti popriličnu svotu novaca, i postići izuzetan rezultat u pozicioniranju Vaših web stranice u Google pretrazi po ključnim rječima, a samim tim i povećati mogućnost Vašeg profita.