Web dizajn ( web design )

PREDLOŽAK DIZAJNA VAŠE BUDUĆE WEB STRANICE

Što je web predložak? Ukratko, web predložak Vam može dati ideju o tome kako biste željeli da Vaša stranica izgleda.

Web templates (predložak ili prijedlog dizajna) je samo polazna osnovica i smjernica našim dizajnerima za kreiranje Vaše buduće stranice. Sve slike i tekstovi na predlošcima su stavljeni samo kao primjer, tako da npr.,ako je na predlošku slika nekog kauča, automobila ili nečijeg lica, bez problema se može zamjeniti slikama vaših jela, prostora i slikama apartmana (ako se, recimo, bavite ugostiteljsko-turističkom ponudom), te promjeniti što će stajati u traci izbornika, kako će izgledati zaglavlje (footer) itd.

Nakon što Vam pošaljemo nekoliko prijedloga izaberite jedan od predložaka po Vašem ukusu za koji smatrate da će najviše odgovarati Vašem poslovanju i specifičnim potrebama. U sve predloške ugrađujemo CMS sustav i alate za SEO optimizaciju.

Web dizajn | Web design | ProBiz | Umag | Istra

SPECIFIČNOST NAŠIH STRANICA

Inovativnost naše izrade web stranice je ta, što je samostalno možete oblikovati i dizajnirati (ako to želite), i koja će izgledom i funkcionalnošću biti vrlo jednostavna za korištenje kako posjetiteljima web stranice, tako i administratorima koji uređuju sadržaj.

Osmislili smo tzv. „grafičko/html module“ koje samostalno administratori stranice vrlo jednostavno postavljaju na stranice koje kreiraju unutar portala, i koji se uređuju na tzv. „ front-endu“ te se u realnom vremenu odmah vidi izgled te stranice.

Nešto slično nude tzv. „ open source“ servisi kao što su WordPress, Joomla, Drupal, itd. , ali kod njih su to „gotovi“ moduli koji se ne mogu prepravljati i mjenjati jer su „zatvorenog koda“, dok se kod nas svaki modul može dizajnerski i tekstualno mjenjati bez ikakvih problema i prilagođavati vlastitim potrebama.

Na taj se način administratoru nudi da, sukladno svojim idejama i željama, nema nikakvih prepreka u grafičko/dizajnerskom kreiranju izgleda svake podstranice u samom portalu.

Uobičajena praksa kod većina tvtki koji se bave izradom/redizajnom web stranica je da klijent izabere neki od „predložaka“ izgleda web stranice, a onda se oni obrađuju po potrebi klijenta, ali se tu gubi kreativnost jer se mogu koristiti samo elemnti koji se nalaze u tom predlošku (template_u).

U našem slučaju, klijent može i sam stvarati vizualni (grafički) izgled svake stranice/podstranice, i koja se automatski pretvara u tzv. html i koja je momentalno čitljiva na internetu.

Sam sustav za uređivanje i kreiranja sadržaja stranica je vrlo jednostavan i funkcionira po sistemu „izaberi i prevuci na stranicu“ tako da omogućuje svima (i onima koji nemaju nikakvog znanja o programiranju ili grafičkom dizajnu) da jednostavno kreiraju bezbroj sadržaja unutar stranice ikoriste jednu stranicu za više različitih djelatnosti/usluga.

PREDNOSTI NAMJENSKI PISANOG KODA U ODNOSU NA BESPLATNA RJEŠENJA:

Neusporedivo bolja zaštita stranice od eventualnih napada sa interneta

Jednostavnije održavanje i eventualne prepravke na stranici ako se javi potreba za izmjenama

Puno brže učitavanje stranica zbog namjenski pisanog "koda" , pa samim tim i puno bolja pozicija na Google-u, te automatski backup sadržaja stranica

Mogućnost dodatnog specifičnog programiranja i jednostavna implementacija u postojeći projekt

Stranice koje radimo su tzv. responsive dizajna,  što znači da je stranica već prilagođena gledanju na pametnim telefonima, tabletima ili laptopima svih veličina.

RESPONSIVE DESIGN - ŠTO JE TO?

Prilagodljiv dizajn web stranice (eng. Responsive web design, RWD) predstavlja web dizajn koji omogućava optimizirano prikazivanje, jednostavno korištenje, čitanje, i kretanje kroz web stranicu koja će biti pregledavana na različitim uređajima.

Zapravo, to je tehnika koja nam omogućava da neku web stranicu možemo pregledavati na raznim uređajima, različitih rezolucija (smartphone, tablet...).

Responsive web dizajn | ProBiz | Umag | Istra

Pregledavanje web stranice koja nema prilagodljive karakteristike na uređajima sa manjom rezolucijom, može biti poprilično neugodno. Da bi korisnik/posjetitelj stranice došao do traženih informacija, morat će dio svog vremena izgubiti kretajući se kroz samu stranicu (skrolanje, zumiranje, pomicanje...).

Pri kreiranju prilagodljivih web stranica sadržaj se prilagođava različitim širinama uređaja korištenjem fluidnih mreža, fleksibilnih slika kao i CSS3 media queries (tehnologija koja nam omogućuje da na različitim širinama uređaja koristimo različita CSS svojstva) i na taj način se korisnicima/posjetiteljima stranice pruži jednostavnije korištenje.

Počevši od 21. travnja 2015. godine, Google je počeo koristiti novi algoritam koji će provjeravati da li je pojedina stranica "mobilno razumljiva", te joj  dodjeljivati različiti rang u rezultatima pretraživanja, tj. nagrađivat će i preferirati web stranice koje su u potpunosti optimizirane za mobilne platforme.

Google kaže da će učinak ove promjene biti velik, a to je vrlo važno za bilo kojeg vlasnika web stranice, jer će rezultati pretraživanja na internetu reagirati u skladu s tim, bilo da se radi o rezultatima pretrage na desktop računalima ili mobilnim uređajima.