Internet stranice i portali za iznajmljivače apartmana, hotele i agencije

Velik dio vlasnika apartmana i drugog smještaja u Istri, ali i cijeloj Hrvatskoj, još uvijek do gostiju dolazi na način da im lokalne agencije ili veliki booking portali, uz neku proviziju (obično visoku), "dovode goste", gdje se i nadograđuju na osnovnu cijenu smještaja (od 10, pa sve do čak 40 %).

Ili indirektno "natjeraju" vas da inicijalno postavite visoku cijenu za smještaj, kako bi vam više i ostalo kad oduzmete njihovu proviziju. Naravno, sve to automatski povećava iznos koji gost plaća za apartman ili sobu, pa često puta rezultat može biti nezadovoljstvo gostiju jer imaju osjećaj da su platili više nego što su dobili. Te goste slijedećih godina vjerojatno više nećete vidjeti.

Agencije i tvrtke koje se bave iznajmljivanjem soba ili apartmana u svojim katalozima imaju desetine, ako ne i stotine ili tisuće objekata koje nude potencijalnim gostima, pa stoga ako nemate neki poseban dogovor s agencijom, ili iznimno atraktivnu i povoljnu ponudu, vjerojatnost dobivanja većeg broja rezervacija ili upita preko njih je poprilično mala.

Naravno, ako je potražnja veća od ponude, onda je i vjerojatnost da će vas agencije zatrpavati većim brojem upita i puno veća, ali to se obično dešava samo u "špici" sezone i može potrajati jedan mjesec, ili maksimalno dva (obično samo 7 i 8 mjesec). A što je sa ostalim mjesecima u godini...?

Stoga, mi tvrdimo da vaš apartman mora imati svoju web-stranicu, jer to je njegova, ali i vaša elektronska vizit karta, 24 sata dnevno i 365 dana u godini dostupna svima. Takva stranica mora biti jednostavna za korištenje i pregledna jer je potencijalni gost nema vremena dugo pretraživati, pa mu sve bitne podatke morate odmah servirati kako bi pobudili njegovu zainteresiranost.

Web stranice kojima prezentirate Vaš smještaj na internetu jedan su od najbitnijih preduvjeta dobivanja rezervacija nakon suradnje s agencijama, a prednosti kod on-line oglašavanja putem web stranice su da vi točno birate kako i kome se želite prezentirati, pa na taj način povećavate šanse da gost direktno s vama stupi u kontakt. To će automatski značiti da mu nudite manju cijenu, te time i povećavate mogućnost ostvarivanja rezervacije.

Web stranice za apartmane | Internet stranice za agencije | ProBiz | Umag | Istra

Isto tako, kod internet oglašavanja možete u stvarnom vremenu pratiti napredak vašeg reklamiranja na webu, te odmah utjecati na sve što bi vašu kampanju učinilo učinkovitijom, a zahvaljujući ugrađenom sustavu za praćenje posjećenosti vaše web stranice, možete vidjeti iz kojih regija ili zemalja posjeti dolaze, koje sadržaje sa Vaših stranica su najviše pregledavali, da li su došli na vašu stranicu preko nekih turističkih web portala ili direktno putem pretraživača, itd...

Uz kratak opis s osnovnim podacima, gosta koji traži smještaj interesira lokacija, cijena, vaši kontakt podaci, te ono što je najbitnije - fotografije, jer bez obzira imate li samo sobu ili luksuzni apartman s pogledom na more, svaki smještaj ima svoga kupca kojeg ćete sigurno dodatno privući ako imate i dobre fotografije.

Zato vas savjetujemo da, ukoliko nemate iskustva, umjesto da ih snimite svojim fotoaparatom (ili još gore mobitelom), platite stručnjaku da to obavi, a to je cijena jednog ostvarenog noćenja.

Mi vam sa naše strane možemo ponuditi specijalizirani sustav ili web stranice za privatne iznajmljivače apartmana, male hotele i turističke agencije, uz jednostavno definiranje opremljenosti objekata, galerije fotografija i cjenika po smještajnoj jedinici, upravljanje slobodnim kapacitetima, kalendarski prikaz stanja kapaciteta, upravljanje upitima gostiju i rezervacijama, automatizirano izdavanje ponuda, vouchera i faktura, itd...

Ako još nemate web stranice ili ih imate, ali su napravljene loše ili niste zadovoljni jer ste loše pozicionirani na Google-u, ili pak imate stranice koje ne možete samostalno uređivati, već ste za to primorani čekati danima da vam administrator (ili "susjedov mali") promjeni par slova ili pokoju sliku, i još ga dodatno morate platiti i sl., pravo je vrijeme da napravite novu i modernu stranicu te povećate šansu zakupljenosti vaših smještaja.